« tornar

US2046 - El Modernisme a Terrassa. Visita a la masia Freixa (NOVA DATA PENDENT)

Tipus Sortides culturals
Àrea temàtica Sortides culturals
Modalitat en línia
Nivell Internivells
Coordinador
Professorat Mireia Freixa
Data Noves dates durant el 2020. De 11:00 a 13:00
Dies Dimecres i Dijous
Adreça Col·legi Ofiacial de Doctors i Llicenciats
Total hores 4
Preu
Col·legiat15,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores15,00€
No col·legiat15,00€

Us comuniquem que el Col·legi preveu re programar aquesta sortida de cara a la tardor, abans que acabi l'any, esperant que la situació sanitària estigui normalitzada i que les visites a museus i equipaments culturals es puguin realitzar amb normalitat i sense posar en risc la seguretat d'inscrits i formadors.

 Tan aviat com tinguem la nova data de l'activitat us ho comunicarem per correu electrònic.

La Masia Freixa és un edifici modernista de la ciutat de Terrassa que es va construir el 1896. Va ser pensada originalment com a fàbrica de filats i va ser reformada entre el 1907 i el 1914 per Lluís Muncunill i Parellada, que la va transformar en la residència familiar de l’industrial tèxtil Josep Freixa. L’arquitecte la va convertir en una de les joies del modernisme terrassenc, amb la seva estructura d’arcs i voltes d’inspiració gaudiniana, els murs pintats de blanc, d’on sobresurt una alta torre, l’ús de l’arc parabòlic, les arts aplicades i el trencadís del vidre de la coberta.

Us convidem a conèixer més detalls d’aquest edifici de primera mà, gràcies a la conferència de Mireia Freixa, que ens parlarà del modernisme a Terrassa el proper dia 27 de maig a les 18.30 h a la seu del Col·legi.

L’activitat es completarà amb una visita a la Masia Freixa, guiada per ella mateixa el dia 28 de maig a les 11.00 h, per després visitar el Museu de la Ciència de Terrassa, edifici projectat també per Lluís Muncunill, una antiga fàbrica tèxtil construïda entre el 1907 i el 1908 i considerada l’edifici industrial modernista més important de Catalunya.

Places limitades