« tornar

US2046 - El Modernisme a Terrassa. Visita a la masia Freixa

Tipus Sortides culturals
Àrea temàtica Sortides culturals
Modalitat Presencial
Nivell Internivells
Coordinador
Professorat
Data 27 de maig conferència i 28 de maig visites. De 11:00 a 13:00
Dies Dimecres i Dijous
Adreça Col·legi Ofiacial de Doctors i Llicenciats
Total hores 4
Preu
Col·legiat15,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores15,00€
No col·legiat15,00€

La Masia Freixa és un edifici modernista de la ciutat de Terrassa que es va construir el 1896. Va ser pensada originalment com a fàbrica de filats i va ser reformada entre el 1907 i el 1914 per Lluís Muncunill i Parellada, que la va transformar en la residència familiar de l’industrial tèxtil Josep Freixa. L’arquitecte la va convertir en una de les joies del modernisme terrassenc, amb la seva estructura d’arcs i voltes d’inspiració gaudiniana, els murs pintats de blanc, d’on sobresurt una alta torre, l’ús de l’arc parabòlic, les arts aplicades i el trencadís del vidre de la coberta.

Us convidem a conèixer més detalls d’aquest edifici de primera mà, gràcies a la conferència de Mireia Freixa, que ens parlarà del modernisme a Terrassa el proper dia 27 de maig a les 18.30 h a la seu del Col·legi.

L’activitat es completarà amb una visita a la Masia Freixa, guiada per ella mateixa el dia 28 de maig a les 11.00 h, per després visitar el Museu de la Ciència de Terrassa, edifici projectat també per Lluís Muncunill, una antiga fàbrica tèxtil construïda entre el 1907 i el 1908 i considerada l’edifici industrial modernista més important de Catalunya.

Places limitades


« TORNAR       AFEGIR A LA CISTELLA »