« tornar

203213 - Taller d’escriptura creativa per a professorat

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Llengua i literatura
Modalitat Presencial
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat
Data del 6 al 10 de juliol. De 12:00 a 15:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça Consell de Cent, 14. Escola Joan Pelegrí
Total hores 15
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€

 Descripció

Les històries es creen amb imaginació, sentiments i idees. En aquest curs no incidirem en qüestions com l’ortografia, la sintaxi, la gramàtica, etc., que ja es tracten en matèries com la llengua, sinó que desenvoluparem “l’ànima” de l’escriptura, una eina fonamental per poder-nos expressar en qualsevol ús de l’escriptura, ja sigui personal, funcional, expositiva o persuasiva. L’objectiu d’aquest curs és ajudar els joves a pensar i a comprendre les pròpies emocions.

 Objectius

L’objectiu és transmetre la importància de l’escriptura creativa perquè escrivim amb idees, escriure ens ajuda a pensar i pensar ens ajuda a escriure. En una era d’ús de tecnologies immediates, posar en valor l’escriptura creativa als més joves és assenyalar-los una pràctica de gran importància en el seu desenvolupament intel·lectual i personal.

 Metodologia

En cada sessió es desenvolupen diferents seccions com ara qüestions bàsiques, diàleg amb escriptors que han pensat sobre l’escriptura, la caixa d’eines de l’escriptura (aspectes concrets per millorar l’escriptura), la creació d’un jo que escriu (aspectes personals a tenir en compte per escriure millor i que repercuteixen positivament en l’alumnat), suggeriments lectors (l’autodidactisme, el llegir per plaer i aprenentatge) i exercicis i lectures conjuntes.

 Avaluació

Assistència a classe, portar a terme els exercicis proposats i participar-hi activament.