« tornar

203705 - Els estudis de llengua en el segle XXI: eines i tecnologies (llengua)

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Aprenentatge amb tecnologies digitals
Modalitat Presencial
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat
Data de l'1 al 10 de juliol. De 8:00 a 11:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça Consell de Cent, 14. Escola Joan Pelegrí
Total hores 20
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€

Descripció

Es presenta l’ús d’eines bàsiques de tecnologies del llenguatge als estudis lingüístics, com usen conceptes lingüístics i es poden convertir en la base d’exercicis pràctics perquè els alumnes desenvolupin interès per investigar, desenvolupar i resoldre problemes lingüístics.

 Objectius

  • Identificar el paper del coneixement lingüístic en el disseny de programes i eines i saber usar eines d’anotació d’informació lingüística.
  • Programar, a nivell bàsic, les funcionalitats d’aplicacions conegudes, com ara correcció gramatical de textos, assistents virtuals, aprenentatge de llengües assistit per ordinador, anàlisi d’opinió de textos.
  • Comprendre i executar eficientment les eines de consulta de corpus utilitzant informació lingüística en els textos anotats.
  • Fer consultes complexes en interfícies de consulta de corpus de referència diferents.
  • Construir i programar expressions regulars eficients per identificar patrons lingüístics.

Metodologia

Es presenten conceptes bàsics d’informàtica i programació que mitjançant la participació en activitats pràctiques i exercicis lingüístics es fan operatius. És important que els participants disposin d’ordinador i connexió a internet.

Avaluació

Els exercicis que els participants hauran de realitzar dintre i fora de classe estan pensats perquè l’estudiant pugui autoavaluar-se mirant els resultats.