« tornar

203900 - Connectem l’escriptura amb les emocions

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Eines de millora personal i altres
Modalitat Presencial
Nivell Internivells
Coordinador
Professorat Concha Tarruell Llonch
Data del 6 al 10 de juliol. De 12:00 a 15:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça Consell de Cent, 14. Escola Joan Pelegrí
Total hores 15
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€

Descripció

Curs pràctic per connectar amb les emocions per mitjà de l’escriptura i aprendre a entendre com els fets del passat afecten el present i futur. L’escriptura pot ser un viatge interior molt útil per a docents i alumnes. Ajudar a descobrir el gust d’escriure és una eina per connectar amb l’univers de les emocions i fluir en la creativitat.

 Objectius

  • Potenciar l’escriptura a l’aula mitjançant exercicis pràctics que ajudin a desenvolupar la pedagogia de la interioritat. Prendre consciència que escriure amb regularitat permet donar nom a les pròpies emocions i a les dels nostres alumnes.
  • Identificar els propis pensaments, opinions i sentiments a través d’experiències de descoberta d’un mateix i de tècniques d’interiorització.
  • Aconseguir un ambient tranquil i relaxat dins l’aula.
  • Afavorir l’autoregulació a través de la paciència, l’espera i l’organització.
  • Prendre consciència per expressar i gestionar les pròpies emocions.
  • Mantenir bones relacions socials per conviure millor.

 Metodologia

Practicarem i experimentarem per descobrir l’escriptura i desenvolupar el món interior. Farem exercicis de respiració, relaxació i moviment en una invitació a fer un viatge interior i connectar amb les emocions.

Els participants hauran de portar per escriure: llibreta, llapis, goma, bolígraf. Per fer els exercicis, millor anar amb roba còmoda.

 Avaluació

Per mitjà de l’escriptura i d’altres tècniques d’exercicis físics i mentals que apel·len a l’atenció i concentració, a la respiració i el moviment, aprendrem a contactar subtilment amb el nostre ésser més íntim. Al final els participants respondran un qüestionari del curs.