« tornar

212901 - L'atenció a la diversitat: detecció i recursos per atendre-la

Tipus Escola d'Hivern
Àrea temàtica Eines de millora personal i altres
Modalitat En línia
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Anna Soms
Data de l'1 al 24 de març. De 18:00 a 20:00
Dies dilluns i dimecres
Adreça En línia
Total hores 20
Preu
Col·legiat65,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores65,00€
No col·legiat95,00€

Descripció

Curs adreçat a personal docent motivat per atendre la diversitat de l’alumnat des de la perspectiva del coneixement global i la voluntat de millorar el procés de detecció i tractament de les dificultats d’aprenentatge en el centre educatiu i en altres entorns.

En la primera sessió es compartirà l’expertesa dels assistents en l’àmbit de l’atenció a la diversitat per veure diferents models d’intervenció educativa. En les següents cinc sessions, en el mateix format virtual (Plataforma Meet), es fomentarà un espai de reflexió i participació, a part de l’exposició dels continguts clau.

L’assistent al curs realitzarà un treball de prospecció del seu territori laboral per descobrir i catalogar una agenda de recursos. Seran recursos educatius per atendre i tractar la diversitat de l’alumnat segons quina en sigui la dificultat i/o discapacitat.

En les dues darreres sessions del curs, es posaran en comú aquesta diversitat de recursos (compartits al DRIVE) per enriquir el coneixement de l’entorn i el treball en xarxa dels assistents.

Objectius

Oferir als participants un espai de reflexió sobre com atenem la diversitat a l’escola i com podem optimitzar el pla d’intervenció en els centres educatius fent partícips a la resta del professorat (tutors, especialistes i equips directius) i a la família.

Elaborar una agenda de recursos per atendre la diversitat i descobrir l’oferta d’altres territoris per fomentar el treball en xarxa entre els participants.

Continguts

  • “La diversitat” i el mapa de la diversitat al centre.
  • Acció tutorial i treball en xarxa: tots som escola.
  • Detecció i tractament de les dificultats d’aprenentatge.
  • Diversitat versus “Necessitat Educativa”.
  • Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) derivades de Necessitats Educatives Especials (NEE) i dels Trastorns de l’Aprenentatge.
  • Terminologia
  • Recursos per atendre la diversitat.

Avaluació

Es valorarà la intervenció i participació en l’entorn virtual.

Es proposa un treball de recerca de recursos per atendre la diversitat a la localitat-municipi i/o comarca escollit pels assistents al curs, així com la seva exposició davant del grup per compartir recursos i el treball en xarxa.

Calendari

6 sessions de dues hores de durada en entorn virtual.

Dilluns i dimecres de 18-20h des del dia 1 al 17 de març 2021.

En les dues últimes sessions (22 i 24 de març) es posaran en comú les agendes de recursos que hagin elaborat els participants. 

 


« TORNAR       AFEGIR A LA CISTELLA »