« tornar

183409 - Recorregut geològic pel patrimoni del Camp de Tarragona

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Recorreguts
Modalitat en línia
Nivell Secundària i Batxillerat
Coordinador
Professorat
Data del 9 al 13 de juliol. De 9:00 a 15:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça
Total hores 15
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€
Suplement15,00€

DESCRIPCIÓ

Aproximació i aprofundiment en la geologia a través d’un bell itinerari en cotxe pel Camp de Tarragona. L’ordre de les parades s’ajustarà força als esdeveniments geològics passats. Incorporarem visites al món romà, medieval i modernista comarcal. Les despeses de desplaçament i pernoctacions seran a càrrec dels participants. Cal portar calçat adequat i roba d’abric. Per a més informació: 639570386 o david.rabada@secundaria.info

 OBJECTIUS

  • Poder impartir conceptes de riscos geològics, geologia històrica i paleontologia a l’ESO i batxillerat de manera clara, senzilla i ben estructurada.
  • Oferir un esquema de treball al camp sòlid i vàlid per a molts nivells de docència.
  • Assolir correctament conceptes bàsics en cartografia geològica, tafonomia i interpretacions sobre el passat geològic nacional.
  • Veure in situ diferents riscos geològics i les seves solucions.

 

CONTINGUTS

Dia 1. Antigues serralades i la formació de les actuals depressions (coll de Lilla i vall del riu Gaià). Aprofitament del terreny pels romans i medievals (columbari romà, pous de la neu i opcionalment celler de Vila-rodona).

Dia 2. El Camp de Tarragona en època dels dinosaures (la Riba i Alcover).  Visita, si hi ha temps, al Museu d’Alcover o al Museu de Vila-rodona.

Dia 3. Platges de fa vint milions d’anys i grans esllavissades submarines (Vilabella i el Catllar). Possibilitat, si tenim temps, de visitar el monestir gòtic de Santes Creus i el seu bosc de ribera declarat bé d’interès nacional.

Dia 4. Fons marins al Camp de Tarragona (de la platja Llarga a la platja de la Mora). Bany opcional.