« tornar

183411 - Geologia pràctica per Coll de Nargó (Places esgotades)

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Recorreguts
Modalitat Presencial
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Josep M. Mata Perelló, Josep Peralba Pellicer, Laura Moreno Macias
Data del 16 al 20 de juliol . De 9:00 a 19:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça
Total hores 30
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€
Suplement15,00€

DESCRIPCIÓ

Curs de geologia per Coll de Nargó i voltants, per tal d’oferir coneixements globals de geologia d’una manera pràctica i aplicada, tot aprofitant les excel·lents característiques de la zona com a aula d’aprenentatge.

En aquest curs s’efectuarà una praxi de teoria i pràctica. Així, cada jornada es donaran una sèrie de coneixements geològics que posteriorment es completaran al camp, fent recorreguts pràctics de coneixement de la geologia. AIXÍ, SERÀ UN CURS PRÀCTIC DE GEOLOGIA DE CAMP I DE GABINET.

Serà un curs eminentment pràctic, amb pocs desplaçaments en cotxe (a diferència dels cursets anteriors fets a Coll de Nargó). Alguns d’aquests desplaçaments seran a peu.

Les despeses de desplaçament i pernoctacions seran a càrrec dels participants. Cal portar calçat adequat i roba d’abric. Per a més informació: 609540706 o mata@geoparc.cat

Els allotjaments (per a les persones de fora de la zona) s’efectuaran indistintament als dos hostals de Coll de Nargó, amb un preu mitjà de 40 - 45 € / persona / dia en MP.

Cal fer la inscripció a www.cdl.cat. En cada cas indiqueu si sou col·legiats o membres de SEDPGYM, SIGMADOR, COLGEOCAT, AEPECT, COETGIME, GMC. En aquests casos hi ha matrícules més reduïdes. Recordeu que us podeu matricular a dos cursets alhora, per la mateixa matrícula, pagant el suplement de cada curs.

OBJECTIUS

L’objectiu principal és la transferència de coneixements geològics que després puguin ser aplicats a les aules o que siguin útils a nivell personal per poder observar amb uns altres ulls la geologia que ens anem trobant. Aquest curs combinarà sessions teòriques als matins durant unes dues hores, aproximadament, a fi de proporcionar els continguts necessaris per posteriorment veure’ls i aplicar-los en les sessions pràctiques de camp.

CONTINGUTS

Aquest curs combinarà sessions teòriques als matins durant unes dues hores, aproximadament, a fi de proporcionar els continguts necessaris per posteriorment veure’ls i aplicar-los en les sessions pràctiques de camp. Els temes que es volen tractar són:

Bloc 1. SESSIONS DE RECONEIXEMENT DE MAPES I DE TALLS. Hi haurà una sessió teòrica de 1 - 2 hores i una sortida al camp, per “llegir els mapes”, interpretant-los. Alhora es faran pràctiques de prendre els cabussaments dels estrats.

Bloc 2: SESSIONS DE PALEONTOLOGIA. Introducció al coneixement dels fòssils i de la paleontologia. Es faran d’1 a 2 h de teoria i una sortida al camp pels voltants de Coll de Nargó.

Bloc 3: MINERALOGIA I MATERIALS GEOLÒGICS. Introducció al coneixement dels minerals i de la seva identificació pràctica amb clau sistemàtica. Tindrà 2 - 3 hores de teoria i la resta del dia es dedicarà a la identificació pràctica dels minerals. Alhora també s’esmentaran les seves aplicacions.

Bloc 4: PETROLOGIA I RECONEIXEMENT DE ROQUES. Reconeixement i identificació de roques. Hi haurà una sessió teòrica de 1 - 2 hores. Després se sortirà al camp, per tal de fer reconeixement pràctic de roques i també de minerals.

Bloc 5: INTRODUCCIÓ A LA GEOLOGIA ESTRUCTURAL. Es donaran un conjunt de dades per conèixer i interpretar les falles i els plecs, d’una manera pràctica.

Bloc 6: INTRODUCCIÓ A LA GEOMORFOLOGIA. Es donaran un conjunt de dades per conèixer i interpretar els diferents aspectes geomorfològics, com el relleu i les valls fluvials del Segre i dels seus afluents.