« tornar

201601 - Pràctica de la narració audiovisual a l'aula: fem un curt !

Tipus Escola de Tardor
Àrea temàtica Aprenentatge amb tecnologies digitals
Modalitat Presencial
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Angels Diemand-Hartz Martín
Data Del 9 d'octubre al 18 de desembre de 2019. De 18:30 a 20:30
Dies Dimecres
Adreça Col•legi de Llicenciats, Rbla. de Catalunya, 8
Total hores 24
Preu
Col·legiat82,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores82,00€
No col·legiat119,00€

Descripció

Aprendre les regles narratives del mitjà audiovisual i l’ús dels recursos tècnics. Més enllà de la tecnologia, descobrir com treballar els conflictes i l’empatia, com incentivar la investigació històrica, social, com fomentar el pensament crític.

 Metodologia

L’experiència pràctica i concreta és una eina pedagògica de gran eficàcia. Les sessions s’estructuren al voltant de dues formes de treball: en la primera part de la classe s’expliquen i comenten eines narratives per elaborar un guió, rodar-lo i editar-lo, a través del visionat de curtmetratges, fragments de films, videoclips i peces procedents de les xarxes. Durant la segona part de la classe es treballa per equips per tal de posar en pràctica les eines treballades: s’elaboren materials audiovisuals propis, adquirint una experiència directa per transmetre-la posteriorment als alumnes.

 Objectius

Elaborar peces audiovisuals amb els alumnes, comptant amb un dossier on hi haurà una guia de treball amb les diferents parts del procés d’elaboració de la peça audiovisual i les eines narratives bàsiques per a cada etapa, així com referències bibliogràfiques i materials audiovisuals per visionar.